www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

 

 

 

etnik Archív
2022. June WeThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWeTh Actual program:
2024-04-17
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

WRITE US

Name:
E-mail:
Question:

Newsletter

Name:
E-mail address:
I subscribe for the following newsletters:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Modifying data unsubscription or resending activation:
RANDOM PICTURES

News - MEDIAWAVE Foundation

2011-08-23 12:44

MEDIAWAVE-s lemezbemutatóval indít a JAZZFORUM BUDAPEST


In the Palace of Arts in Budapest the Cool Running Orchestra will be on stage on 7. September. This formation was created during the MEDIAWAVE Festival. This production was realized by the BMC (Jazz forum organizer) and the MEDIAWAVE Foundation and it is a special performance in the honour of Bob Marley. The audience can buy the whole audio recorning cd for the first time in the Palace of Arts.

 

A kilencedik évébe lépő Jazzforum Budapest hagyományos törekvése, hogy a kortárs jazz legszélesebb spektrumát mutassa be a mainstreamtől a kísérleti hangvételű produkciókig. A szeptember 7 és 10 között zajló négynapos eseménysorozat folyamán összesen 23 koncert hallható, a fő helyszínek a már megszokottak: a Művészetek Palotája, a Budapest Jazz Club és a Trafó Kortárs Művészetek Háza. A Ráday utcai ingyenes koncertek két helyszínen, az iF Kávézóban és késő esti kezdéssel a Jedermann Kávézóban kerülnek megrendezésre.

 

 

Az előző két évhez hasonlóan ezúttal is egy kiemelt téma adja a program gerincét. Az idei fesztivál fókuszában Lengyelország áll, mivel 2011 augusztusától hazánkat váltja az Európai Unió elnökségében. A lengyel jazz hét produkcióval mutatkozik be, a nyitókoncert mellett további 3-3 előadást hallhatunk a BJC-ben, illetve a Trafóban. Három koncerten lengyel és magyar művészek közösen lépnek fel, külön a fesztiválra készült zenei anyaggal.

 

A fő tematikával párhuzamosan, a Jazzforum Budapest programjában számos, főként nyugat-európai zenekar és szólista vendégszerepel, sokszor hazai muzsikusokkal egyedi összeállításban. Összességében elmondható, hogy a koncertek zömét ebben a formában még nem láthatta a budapesti közönség.

 

Szabados György 1939-2011

 

A két tervezett BMC-s lemezbemutató koncert közül sajnos csak a Bob Marley-számokra épülő, négy ország zenészeit felölelő reggae-jazz projekt lesz hallható a MÜPA-beli nyitónapon. A másik, szeptemberre CD-n megjelenő anyag Szabados György halála miatt nem kerülhet bemutatásra, a magyar jazz meghatározó egyénisége előtt tisztelgő duókoncerten a francia nagybőgős, Joëlle Léandre partnere Szelevényi Ákos lesz.

 

Részletes program itt: www.bmc.hu

 

Ossza meg ismerőseivel:
SEARCH


      
2024-03-12 22:12

Passport Controll'24 - Workshops and Application

Application is now open to this year's Passport Controll Summer Workshop and Gathering, at the Kund Castle, Somogyfajsz! You can choose from a range of visual, music, family and gastronomy workshops. Click here for details!

2023-06-25 015:05

Greek filmmakers at the Passport Controll Summer Workshop

Two Greek filmmakers will come to this year's Passport Controll - Summer Art Workshops and Community Gathering, to lead film workshop for students. Film director Karina Logothetis and sound designer Vasilis Zlatanos won the award for the Most Original Short Film at the 33rd edition of the Mediawave Film Festival this year, with their short fiction Pebble.

MEMBERSHIPS
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

 

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

HUNGARIAN FESTIVAL ASSOCIATION
 

 

PARTNER OLDALAK

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Card payment service provider
Cards accepted