www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

  

 Hamarosan kezdődik az idei

30. MEDIAWAVE

3. állomása

 

  

NYÁRI BEREK

 „Cinema Paradiso” &

természetbe ágyazott improvizáció

Mediawave Nyári Tábor

és Közösségi Együttlét

- film & zene & közösség

& környezettudatos lét -
a Kund kastélyban és a madárparadicsomban

 

2021. július 18-24.

  

***

 

  

 Hamarosan kezdődik az idei

30. MEDIAWAVE

3. állomása

 

  

NYÁRI BEREK

 „Cinema Paradiso” &

természetbe ágyazott improvizáció

Mediawave Nyári Tábor

és Közösségi Együttlét

- film & zene & közösség

& környezettudatos lét -
a Kund kastélyban és a madárparadicsomban

 

2021. július 18-24.

  

***

 

etnik Archív
2022. június SzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCs Aktuális program:
2022.08.09.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

ALAPÍTVÁNYI HÍREK

2016.06.06. 14:18

Nyári Berek - Június 30-ig lehet jelentkezni a Mediawave nyári táborába!


Új helyszínen, a somogyfajszi Madárparadicsomban tartják július 17-24. között a a Mediawave nyári táborát, a 39. Passport Controlt, amely egyben a "lassú víz..." mozgalom indító állomása. A művészeti, közösségi és természetmegismerő műhelyekbe június 30-ig lehet kedvezményesen jelentkezni.

 

 

Hét év sikeres együttműködés után elbúcsúzott a Mediawave az Ördögkatlan Fesztiváltól és a kisharsányi Kovács Udvarháztól, a szervezők idén új helyszínen, a somogyfajszi madárrezervátum területén valósítják meg nyári művészeti táborukat. A Fekete István regényeihez erősen kötődő természetvédelmi területen zajló "Nyári berek" névre keresztelt tábor a Mediawave által 2006-ban indított Passport Control nevű műhelysorozatának 39. állomása. A résztvevők a már több éve futó filmes, fotós és zenei műhelyeken kívül több természetközeli workshopba is jelentkezhetnek, mint a rackanyáj és szürkemarha gulya terelés, a pásztorbot faragás (bojtárképző), vagy a berki halászat.

 

 

A klasszikus filmes műhely vezetője Vizi Mária és Hargittai László "Pamacs”, a fotós műhelyt Pettendi Szabó Péter vezeti, a zenei műhelyek pedig Both Miklós, Ferenczi György, illetve Grencsó István vezetésével zajlanak július 17. és 24. között. A tábor nyitott jelentkezésű, tehát nemcsak a meghirdetett műhelyekhez lehet csatlakozni, hanem a közösségek a saját műhelyeik ötletével is részt vehetnek.

 

 

A workshopokra június 30-ig kedvezményesen lehet nevezni, a jelentkezésről és a további részletekről a Mediawave honlapján lehet bővebben olvasni. A közösségek, egyesületek június 15-ig jelentkezhetnek terveikkel..

 

 

"Lassú víz..." mozgalom indítása - új hullámok, új koncepció

 

A Monostori Erődbe költözés óta a Mediawave egy újfajta koncepcióval kísérletezik, amellyel egy sokkal emberközelibb közösségi élmény felé szeretnék terelni a fesztivál, illetve újabb nevén az Együttlét hangulatát. Az új koncepciót a “lassú víz...” kifejezéssel írható legpontosabban - kommentálja Hartyándi Jenő fesztiváligazgató. - Tán már a műhelyek nagy száma és sokszínűsége is jelzi, hogy a Passport Control nem egy szokványos nyári tábor. Több éve erősen kerülni szeretnénk a fesztivál formát, abból csak az értékes részt, a közösségi ünnepet szeretnénk megtartani. A táborban az együttműködést, a közös alkotás élményét szeretnénk belehozni, egyúttal szeretnénk kizárni a mai fesztiválokat eluraló fogyasztás és szolgáltatáscentrikus jellegét. Nem kiszolgálni szeretnénk, hanem együtt csinálni, ez pedig teljesen mást gondolkodást igényel. Ez a "lassú víz..." mozgalom, a pont-pont-pont részbe mindenki gondoljon bele, ami eszébe jut, és azt hozza be a közösbe. Szívesen látunk minden újító, de akár hagyományőrző gondolatot, amely egy új közösségalakítás alkotóeleme lehet - teszi hozzá a fesztiváligazgató.

 

 

Az új helyszín, amelyet a Somogy Természetvédelmi Szervezet üzemeltet és partnerként csatlakozott a Mediawave táborhoz, nemcsak a nevében, hanem a valóságban is egy madárparadicsom. A mintegy 800 hektárnyi, saját tulajdonban lévő élőhelyen olyan hagyományos gazdálkodási, területkezelési módokat folytatnak ma is, amelyek évszázadokon át biztosították az ökológiai értékek fennmaradásának feltételeit. Az ide ellátogatók megismerkedhetnek a halászat, a pásztorkodás és a tradicionális magyar háziállatfajok tartásának hagyományaival, kulturális örökségével. A természetvédelmi területről további információ az egyesület honlapján található.

 

 

Kövesd híreinket a facebookon is!

 

 

Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

A Mediawave működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák