www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

 

 

 

etnik Archív
2022. January SaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMo Actual program:
2023-03-28
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

WRITE US

Name:
E-mail:
Question:

Newsletter

Name:
E-mail address:
I subscribe for the following newsletters:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Modifying data unsubscription or resending activation:
RANDOM PICTURES

News - MEDIAWAVE Foundation

2015-04-16 0:11

Jenővel és a Mediawave-vel is régi a kapcsolat - Colombre-interjú


Most a Colombre zenekar van soron, tőlük Váray Laci és Kovács Gábor beszélt az elmúlt évekről, a győri zenei életről, meg arról, hogy lesz-e vihar idén a Mediawave ideje alatt. Nos, Laci, mi született optimisták vagyunk: nem lesz!

 

Mediawave: Melyik volt előbb, Mediawave vagy Colombre?

 

Váray László: Jenővel és a Mediawave-vel is régi a kapcsolat - már első zenekarommal is nagyon jó emlékek fűztek a fesztiválhoz, a Colombre Band nyolc évében pedig szintén szoros lett ez a kapocs. A koncertek, workshop-ok nemcsak a közönségnek, nekünk is nagyon jó élmények és a barátságok is, amik itt szövődtek. És például a 2010-es fesztivál „Tehén az űrből”-szignál zenéjét is mi jegyezzük.

 

Kovács Gábor: 2005-ben voltam az első Mediawave-en, mint mulató vendég. 2 évvel később már játszottunk a Colombre-vel a fesztiválon és jópár zenei workshop-on részt vettünk. Szoros a kapocs mert rengeteg ismerős,barátot szereztünk, többek közt a Rackákat és Leszek Chichonsky-val volt szerencsém muzsikálni egy alkalommal.

 

 

M: Ti győriek vagytok, milyen a zenei légkör a városban?

 

VL: Nagyon sok nagyon jó zenésze van a városnak, ami nagy kincs, alapvetően miattuk pulzál a győri klubélet. Mi évközben a Colombre Klubbal frissítjük a légkört, kitaláltunk egy sorozatot, zenészbarátainkkal muzsikálunk havonta, ősztől-tavaszig a Színhely Kultúrpincében. Gryllus Dániellel indult a klub, májusban Tátrai Tiborral tesszük le ezt az etapot, így készülünk a fesztiválszezonra.

 

KG: Igen, Győrben lakunk mindannyian de csak a Laci győri betyár. Szerintem egyre jobb a zenei légkör a városban. De ez rajtunk is múlik. Főként az őszi,téli szezonra gondolok. Havonta jelentkezünk a Colombre Klubbal, a Közönség nagy édeklődéssel várja a koncertjeinket, hip hopp elkapkodják a jegyeket. Az elmúlt bulik vendégei Benkő Zsolt, Török Ádám, Ferenczi Gyuri ,a szezonzáró vendégünk Tátrai Tibor lesz. Mi is nagyon várjuk. Azt vesszük észre a többi zenekar is szorgoskodik. Jól is van ez így.

 

 

Mondjatok egy-két sztorit, ami a Mediawave-en történt veletek!

 

VL: Az egyik legemlékezetesebb történet volt, ahogy a természet megcibálta a 2008-as, Ravazdon lévő fesztivál-különkiadást. Olyan vihart kapott a pannonhalmi régió, hogy már a fesztivál ideje alatt katasztrófa sújtotta területté nyilvánították az egész környéket. Rengeteg eső és jég esett, átfolyások miatt leomló löszfalak, kidőlt fák, tíz perc alatt lett a 31 celsius-fokból 13. A felázott talaj miatt az én sátramra is félig rádőlt egy fa, de így is a szerencsésebbek között voltam. A zárókoncertet a pajtában adtuk három réteg fürdőruhában, nyakig sárosan, mégis, minden dzsungaságával együtt az egyik legjobb emlék ez a nyári kanyar, az új zenészbarátságok és kalandok miatt.

 

KG: Tavalyi fesztiválon hajnalban az Újgúr :) (Gábor Artemre gondolhatott, tényleg ütős volt tavaly - Mediawave)

 

 

Milyen lesz szerintetek a Mediawave 30?

 

VL: Biztos lesz vihar.

 

KG: Szerintem azt a Mediawave Győrben fogja ünnepelni.

 

M: Nos, az időjárást illetően nincs beleszólásunk, reméljük a legjobbakat, és reméljük, hogy nem csap le ránk a szupercella.

 

Colombre Band - Mediawave 25. szülinapi zsúr
2015.05.01. 17:00 Udvari Színpad

 

***

A Mediawave kezdéséig szeretnénk folyamatosan interjúkat tenni a honlapra, hogy kicsit közelebb hozzuk a fellépőket, előadókat, filmeseket a közönséghez, és hogy könnyebben menjen az ismerkedés a koncertek, filmvetítések után. Hívjátok meg a zenekart, a rendezőt egy fröccsre!
Amelyik fellépő úgy érezné, hogy kimaradt a szórásból, de lenne mondanivalója, jelezze a Mediawave sajtó felé, nem marad kérdések nélkül!
 

Ossza meg ismerőseivel:
SEARCH


      
MEMBERSHIPS
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

 

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

HUNGARIAN FESTIVAL ASSOCIATION
 

 

PARTNER OLDALAK

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Card payment service provider
Cards accepted